یکی از سوالاتی که همواره برای هر یک از ما وجود داشته راههای تشخیص ماهی سالم از فاسد به هنگام خریداری است : 3)
شکل بدن ماهیها : بدن ماهیهای تازه قابلیت ارتجاعی دارد و فاقد ترشحات
میباشند ولی بدن ماهیهای فاسد اگر با انگشتان فشاری روی بدن ماهی وارد
میشود کاملا ایجاد فرو رفتگی میکند و ترشحات بدن ماهی زیاد و حالت چسبندگی
دارد.
1) بوی ماهی : ماهیهایی که تازه هستند تقریبا بوی مطبوعی دارند و اگر از
آبهای شیرین صید شده باشند بوی گیاهان آبزی همان منطقه را میدهند. ولی
ماهی فاسد بوی نامطبوعی دارد که بیشتر اوقات بوی آمونیاک و ترشیدگی و در
اثر پیشرفت فساد بوی گندیدگی میدهد.
2) حالت فلسها و پولک ها در ماهی : در رابطه با ماهیهای تازه فلسها
کاملا به بدن چسبیده و به سختی جدا میشوند در حالی که در ماهیهای فاسد
فلسها برجسته و به راحتی کنده میشود.
4) چشمهای ماهی : در ماهیهای تازه چشم علاوه بر این که شفاف درخشان است
حالت کاملا محدب دارد در صورتی که در ماهیهای فاسد چشم ماهی تیره و کدر است
و کره چشم به طور کامل در حفره چشم فرو رفته است.
5) سرپوش گوشها : در ماهیهای تازه سرپوشها به طور کامل و تقریبا چسبیده
هستند و سطح داخلی آنها لکه ندارد ولی در ماهیهای فاسد این سرپوشها
تقریبا جدا هستند و بر روی سطح داخلی آنها لکههای قهوهایی و قرمز رنگ
دیده میشود.
6) حالت آبششها : در ماهیهای تازه آبششها مرطوب و به رنگ قرمز روشن
هستند. ولی در ماهیهای فاسد آبششها مرطوب نبوده و رنگی خاکستری دارند.
تهیه و گردآوری :: گروه تحریریه پرداد