همکلاسی

سرگرمی مذهبی خبری

همکلاسی

سرگرمی مذهبی خبری

درباره سامی یوسف



عدم صدور ویزا از سوی ایالات متحده، برای ورود به خاک این کشور می‎رفت که با یک جنجال رسانه‎ای همراه شود، اما بالاخره او مجوز حضور در آمریکا و برگزاری کنسرت برای مسلمانان این کشور را دریافت کرد.
این‎که چرا «سامی یوسف» بر اصلیت ایرانی خود اصرار ندارد، بیشتر به این جهت است که او قصد دارد ستاره موسیقی مذهبی جهان اسلام باشد. سامی متولد تهران است، نسب آذری دارد و عربی می‎خواند، که معجونی تمام عیار برای محبوبیت او در کشورهای اسلامی است.
سامی

«هیجان زده‎ام، انتظار چنین خوشامدگویی عظیمی را نداشتم. من بیست‎ونه ساله‎ام و این اولین دیدارم از آذربایجان است.
دو پدربزرگ من اهل باکو هستند. آن‎ها به تبریز مهاجرت کردند و البته من در سال 1980 در تهران متولد شدم.
بعد، اما به انگلستان مهاجرت کردیم و من آن‎جا بزرگ شدم.»این چند جمله، بخشی از حرف‎های سامی یوسف ستاره این روزهای موسیقی اسلامی در جمع خبرنگاران باکویی است.
این چندمین‎بار است که سامی یوسف درباره تولدش در تهران صحبت می‎کند. از همان زمان‎که آلبوم اولش را منتشر کرد، درباره پارسی بودنش صحبت کرده بود، اما هرچه جلوتر رفت، سعی کرد آذری بودنش را پررنگ‎تر کرده و کمتر درباره ایرانی بودنش صحبت کند.
اما این‎بار و در میان خود آذری‎ها اعلام کرد که ایرانی است و متولد تهران. مسئله‎ای که در سایت‎ها و رسانه‎های آذربایجان به‎شدت مورد توجه قرار گرفت.
او در ادامه تور جهانی‎اش که به‎منظور ایجاد جو همدلی میان مسلمانان جهان انجام شد، پس از برگزاری کنسرت‎هایی در آمریکا، آلمان، بریتانیا، مصر، سودان، کویت، عربستان، فرانسه، آلمان، هلند و... به آذربایجان رفته بود تا در استادیوم حیدر علی‎اف برای هواداران پرتعدادش بخواند.
اما نکته جالبی که می‎توان درباره یکی از این آهنگ‎های انقلابی گفت مربوط به آهنگ «خلبانان» است. همان ترانه معروفی که مطلعش این بود: «فرشته حق یارت باد/ ا... نگه دارت باد»بابک رادمنش با نام اصلی «فیروز برنجان» ترانه‎سرای بخش ترکی این آهنگ انقلابی و آهنگساز آن است که با صدای «جمشید نجفی» در خاطره میلیون‎ها ایرانی ماندگار شده.


شناسنامه

نام سامی یوسف در واقع «سیامک رادمنش» است که ممکن است اسم آشنایی باشد.
شناسنامه

نام سامی یوسف در واقع «سیامک رادمنش» است که ممکن است اسم آشنایی باشد.
سامی یوسف بارها در مصاحبه و بیوگرافی‎های مختلف از پدرش گفته که یک موزیسین و شاعر مشهور است، اما اصلا به نام او اشاره نکرد و البته در گفت‎وگو با رسانه‎های مصری در مقابل سؤالات خبرنگاران مقاومت کرده و چیزی از پدرش نگفته: «خواهش می‎کنم درباره پدرم نپرسید.»
پدر سیامک رادمنش، آهنگساز، ترانه‎سرا و موزیسین مشهور ایرانی مقیم انگلستان است؛ «بابک رادمنش» که نامی شناخته شده در زمینه موسیقی پاپ به‎حساب می‎آید که در برخی آهنگ‎هایش به مایه‎های مذهبی توجه دارد.
سامی یوسف هم ترانه‎ای با نام مناجات دارد که به‎زودی منتشر خواهد شد تا دغدغه‎های مذهبی بابک رادمنش را بیش از پیش نمایش دهد.در تمام این سال‎های حضور رادمنش در خارج از کشور، او اصلا به لس‎آنجلس نرفت و در مقابل تمام دعوت‎ها و پیشنهادها مقاومت کرد.
دلیلش را هم تحصیل دو فرزندنش در رشته موسیقی در رویال آکادمی لندن عنوان می‎کرد. دو فرزند او یکی سیامک و دیگری بابک - او بعدا نامش را «بارون» گذاشت و با این نام به فعالیت‎های هنری پرداخت - هر دو جزو همکاران پدر در بدو کار بودند.
تنظیمات ترنس سیامک بر روی ترانه‎هایی همچون «فاصله» با این مطلع: «چینی نازک دلامون/ از غم فاصله شکسته» که به دو زبان انگلیسی و فارسی خوانده می‎شد، جزو اولین تنظیم‎های موسیقی ترنس فارسی بودند. آن هم در سن بیست سالگی.
اما بارون همکاری با پدر را ادامه داد؛ چنان‎که تمام تنظیم‎های جدید آثار بابک رادمنش را او انجام می‎دهد. سیامک اما به‎سمت موسیقی اسلامی رفت و چهار سال پیش اولین آلبومش به نام «المعلم» را به بازار ارایه کرد که با استقبال بسیار گسترده‎ای روبه‎رو شد.

این موفقیت راه را برای کنسرت‎های مختلف و ادامه این مسیر هموار کرد. دو سال گذشت تا آلبوم دوم او به نام «امت من» به بازار عرضه شود. آلبومی که با آلبوم قبل زمین تا آسمان متفاوت بود.
اگر آلبوم قبلی بیشتر بر روی اناشید و نواهای مذهبی استوار بود و موسیقی چندان در آن پررنگ نبود، اما آلبوم «امت من» بر پایه ملودی‎های مشهور ایرانی ساخته و بر روی آن‎ها کلام مذهبی قرار داده شد.

او در لیبل این آلبوم از پدرش و بارون تشکر ویژه کرده است. ترانه «عید» بر روی ملودی «منتظرت بودم» (آهنگی با صدای داریوش رفیعی) ساخته شد.

«حسبی ربی» که با تبلیغات بسیار و کلیپ پرزرق و برق و خوش آب و رنگی ساخته شد، از ملودی «ملاممد جان» که یک ملودی فولکور خراسان - و نه یک ملودی افغانی - است، نشأت گرفت و آهنگ «مناجات» هم که متعلق به مرحوم علی تجویدی است.
ترانه «غار حرا» هم بر روی ملودی «ممد نبودی ببینی شهر آزاد گشته» ساخته شد که یک سرود حماسی درباره آزادسازی خرمشهر است.

اما نکته جالبی که می‎توان درباره یکی از این آهنگ‎های انقلابی گفت مربوط به آهنگ «خلبانان» است. همان ترانه معروفی که مطلعش این بود: «فرشته حق یارت باد/ ا... نگه دارت باد»بابک رادمنش با نام اصلی «فیروز برنجان» ترانه‎سرای بخش ترکی این آهنگ انقلابی و آهنگساز آن است که با صدای «جمشید نجفی» در خاطره میلیون‎ها ایرانی ماندگار شده.
اما اگر بدانید فیروز برنجان، برای کدام فیلم سینمایی آهنگ ساخته، شاخ در می‎آورید؛ فیروز برنجان یا همان بابک رادمنش خودمان، آهنگساز فیلم «توبه نصوح» اثر محسن مخملباف است که در سال 1361 ساخته شد. فیلمی که خواننده‎اش هم «حسام‎الدین سراج» بود.
سیاست و اسلام


یک جای این نوشته گفتیم که نام یکی از دو برادر موزیسین رادمنش، بابک است. شاید با خودتان بگویید چگونه می‎شود هم اسم پسر، بابک باشد و هم اسم پدر. در واقع نام اصلی بابک رادمنش، فیروز برنجان است.
مجله «بورهام وود تایمز» در مطلبی درباره یک مسئله حقوقی که آهنگساز معروف ایرانی بابک رادمنش درگیرش بود، نوشته نام اصلی او، فیروز برنجان است؛ یعنی نام رسمی او که در پاسپورتش قید شده است.
او در کنسرت لس‎آنجلس، از پیروزی بزرگ اسلام گفت: «طلوع نزدیک است.» آن روزها حملات اسراییل به جنوب لبنان آغاز شده بود و سامی یوسف حمایت خود را از کودکان و آوارگان لبنانی، آن هم در خاک آمریکا اعلام کرد.



اما به هر حال نام هنری شناخته شده برنجان، بابک رادمنش است.بابک رادمنش از آن دسته آهنگسازان مشهوری است که هیچ فیلم یا عکسی از او منتشر نشده و با وجود درخواست‎های فراوان، تاکنون با انجام مصاحبه و عکاسی به‎شدت مخالفت کرده است.

در سوی دیگر ماجرا، سامی یوسف، از تبلیغات رسانه‎ای به‎خوبی استفاده کرده و با بزرگترین تلویزیون‎ها و مجلات دنیا مصاحبه‎های اختصاصی انجام داده است.

مصاحبه ویژه او با تلویزیون CNN و مطلبی که مجله تایم از او و کنسرتش تهیه کرد، باعث شهرت افزون‎تر او در خارج از مرزهای کشورهای مسلمان شد.
حتی عدم صدور ویزا از سوی ایالات متحده، برای ورود به خاک این کشور می‎رفت که با یک جنجال رسانه‎ای همراه شود، اما بالاخره او مجوز حضور در آمریکا و برگزاری کنسرت برای مسلمانان این کشور را دریافت کرد و موفق شد با مهم‎ترین رسانه‎های این کشور هم گفت‎وگو کند.
او در کنسرت لس‎آنجلس، از پیروزی بزرگ اسلام گفت: «طلوع نزدیک است.» آن روزها حملات اسراییل به جنوب لبنان آغاز شده بود و سامی یوسف حمایت خود را از کودکان و آوارگان لبنانی، آن هم در خاک آمریکا اعلام کرد.
اما یکی از مهمترین واکنش‎ها به اظهارنظرها و اقدامات سامی یوسف از سوی سفارت بریتانیا در یمن شکل گرفت؛ سامی یوسف در بخش پایانی تور جهانی خود به یمن سفر کرده بود.

او با چفیه فلسطینی - که به نوعی نماد حماس است - در کنفرانس مطبوعاتی‎اش ظاهر شد که سفارت انگلیس نسبت به این مسئله واکنش شدیدی نشان داد.
آن‎ها از دولت یمن خواستند تا کنسرت سامی را در این کشور لغو کند.
اما نهایتا این کنسرت با تأخیر و در تاریخ چهارم دسامبر در تالار المدینیه صنعا و در حضور دو هزار نفر از هواداران سامی با شور و حال خاصی برگزار شد.
او همان‎جا به هوادارانش اعلام کرد که آلبوم جدیدش را یک سال و نیم دیگر به بازار ارایه خواهد کرد.
اما او در این مدت بی‎کار نمی‎نشیند و در ایام فراغت از اجراهای زنده، سینگل‎هایی را اجرا و عرضه خواهد کرد و البته برای آهنگ‎هایش ویدیوهای عالی دیگری هم خواهد ساخت
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد